Recomandarea mea…


Hugo, un orfan în vârstă de 12 ani, trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.
Pentru a reuşi reparaţia, băiatul fură bucăţi de jucării…

Parere:

M-a cam lasat cu gura cascata :} Este un film foarte bun, nu  ma asteptam sa-mi placa – nu mereu sunt de acord cu cei de la Oscar sau Globul de Aur,eh cam asa merg lucrurile in in capul meu :))

Am fost paralela cu stirile din domeniul cinematografiei in 2011, am aflat de film un an mai tarziu dintr-o intamplare, dar abia anul acesta am apucat sa-l vad.Habar n-aveam despre ce e, si ma tot intrebam pe parcursul fimului: cine era Hugo? Cine era George- a existat?Curiozitatea m-a facut sa aflu…

Filmul are la baza cartea „Inventia lui Hugo Cabret” de Brian Selznick, dar si povestea marelui realizator de filme Georges Méliès.

Pe langa faptul ca mi-a placut la nebunie, tin sa spun ca a fost putin previzibil, oricum nu avea cum altcumva sa se termine pentru ca imi frangea inima si ma puneam pe plans  😐

Il recomand celor care cauta mister aventura dar si drama .

5 premii şi 6 nominalizări Oscar, 2 nominalizări şi un premiu Globul de Aur
Premii

Despre carte:

#1 New York Times Bestseller

Orfan, ceasornicar si hot de nevoie, Hugo traieste in cotloanele  intunecate ale unei gari aglomerate din Paris, unde, pentru a supravietui, trebuie sa-si pastreze secretele si sa ramana nevazut. Dar cand lumea lui se incruciseaza – asemenea mecanismelor ceasurilor de care are grija – cu o fata ciudata, care iubeste cartile, si un batran aspru, care are o pravalie cu jucarii in gara, viata ascunsa a lui Hugo si cel mai pretios secret al lui sunt in primejdie. Un desen ciudat, un carnetel nepretuit, o cheie furata, un om mecanic si un mesaj ascuns, de la tatal mort al lui Hugo, alcatuiesc firul calauzitor al acestei povesti complicate, pline de mister, si emotionante.

Despre George Méliès

Georges Méliès (n. 8 decembrie 1861, Paris, Franța – d. 21 ianuarie 1938),  este primul realizator de filme.S-a născut la Paris într-o familie de fabricanți de încălțăminte. Un timp lucrează împreună cu tatăl său. Îl atrage însă arta prestidigitației și magiei, o vocație din copilărie. Cumpără teatrul „Robert Houdin” din Paris, teatru înființat de vestitul prestidigitator cu același nume. Este un om foarte bogat mai ales după căsătoria sa, soția aducându-i în cont o sumă mare ( o jumătate de milion de franci aur). Teatrul achiziționat care cunoaște și el o mare afluență de spectatori completează din plin aceste venituri.

Originalitatea lui Méliès în realizarea de filme va apare odată cu folosirea trucajului. Folosirea acestei tehnici de filmare aste sugerată de o întâmplare: filmând în Piața Operei din Paris, un omibus se transformă într-un dric. Analizând ce s-a întâmplat constată că blocarea pentru un timp a aparatului și repornirea lui, ținând cont că circulația vehiculelor curge, în locul omnibuzului care a trecut acum se filmează un dric. Astfel va produce în octombrie 1896 filmul Escamotage d’une dame (Dispariția unei doamne), apoi Voiajul în lună (titlu original: Le voyage dans la lune), realizat în 1902.

De aici începe activitatea de deschizător de drumuri în arta filmului a lui Georges Méliès.

Mereu m-am intrebat cine a realizat filmul acela cu luna.Am vazut cateva secvente intr-o emisiune, si mi-a ramas in mine, si in sfarsit am aflat. 😀

Am folosit cateva date gasite pe Wikipedia despre G. Méliès, insa nu stiu cat la suta sunt adevarate, pentru ca stiu ca de cele mai multe ori datele sunt gresite …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s